torstai 4. joulukuuta 2014

Karmea ikkunanpoka- ja karmiprojekti

Huhhah!

Tuossa aiemmin syksyllä tehtiin verstaalla eräälle toimeksiantajalle ikkunanpokia, yhteensä peräti 72 kappaletta. Loppukohde noilla oli/on Jyväskylän Yliopisto. Ilmeisesti projekti meni tilaajan mielestä hyvin, koska samainen firma tilasi nyt uuden satsin ikkunoita. Tällä kertaa pokia tulee 40 kappaletta ja karmeja 7 kappaletta. Hassu suhde noilla luvuilla, tiedän, selittyy sillä, että yhdessä isossa (200 x 300 cm) karmikokonaisuudessa on yhteensä aina 8 ikkunanpokaa. Noiden lisäksi on vielä kaksi pienempää karmikokonaisuutta joissa on oma määränsä ikkunoita.

Ei nyt ehkä se mielenkiintoisin mahdollinen työ tehtäväksi, mutta kuvastaa kyllä oikein hienosti puusepän arkea. Sitä on tehtävä mitä tilataan, varsinkin tällaisena talousaikana. Eikä tuokaan homma toki vastenmielinen ole, mutta ydinosaaminen Puustikin verstaalla on kuitenkin huonekaluissa. :) Sinällään oon kyllä aivan äärimmäisen kiitollinen näistä isoista ikkunatilauksista ja nöyränä otan ne vastaan.

Se hyöty näistä toki on myös, että tätäkin varten jouduin ostamaan taas uuden työkoneen, eli talttaporakoneen. Jos ei terminä sano mitään, niin sillä porataan neliskanttisia reikiä. Kyllä, luit oikein. :D Kätevä kone, joka tämän projektin jälkeen kyllä palvelee varmasti jatkossakin.


Kuvassa yksi karmikokonaisuus, kokoa tosiaan 200 x 300 cm.




Holzmann talttaporakone. Kuva lainattu veistokone.fi osoitteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti